מושב גמזו והמועצה האזורית חבל מודיעין יוזמים תב"ע להרחבת אזור התעסוקה איירפורט סיטי על ידי הוספת מגרשים למרלו"גים מצפון וממזרח. עוד כוללת התוכנית מגרש חניה בסמוך לתחנת רכבת מתוכננת, ושביל אופניים משוהם לתחנת הרכבת.
הוועדה המקומית לתכנון ולבניה של מועצה אזורית חבל מודיעין דנה השבוע (26.02.2023) בתוכנית חדשה שהוגשה על ידי מושב גמזו והמועצה האזורית להרחבת שטח אזור התעסוקה קריית נמל התעופה (איירפורט סיטי). התוכנית, בסמכות הוועדה המחוזית מרכז, כוללת תוספת של כ-560 דונם לשטח אזור התעסוקה, ששטחו כיום הוא כ-650 דונם. התוכנית כוללת כ-235 דונם עבור מרכזים לוגיסטיים, כ-120 דונם עבור שוק סיטונאי, פארקים בשטח של כ-50 דונם, שני חניונים בשטח של כ-14 דונם, ומגרש של כ-18 דונם למוסדות ציבור. הבינוי המוצע בתחום ההרחבה הוא בגובה של 2 קומות עבור השוק הסיטונאי, ובגובה של 4 קומות עבור המרלו"גים.
המצב כיום: תפוסה מלאה
מיקום אזור התעסוקה בסמיכות לכבישים ארציים ראשיים כמו כביש 1, כביש 6 וכביש 40, בסמיכות לשדה התעופה הבינלאומי ולתחנת רכבת חדשה, שצפויה להיפתח ב-2026, הופכים את האזור לאטרקטיבי במיוחד עבור תעסוקה בכלל – ועבור שירותי לוגיסטיקה בפרט.
אזור התעסוקה הקיים כבר בתפוסה כמעט מלאה ושטחי הבנייה בתחומו מוצו. מעבר להוספת שטחים לתעסוקה ולוגיסטיקה, מסדירה התוכנית החדשה תשתיות ארציות לחשמל, שפכים, מים ודלק שעוברות בתחומה, וקובעת רצועה לשביל אופניים שיקשר בין היישוב שוהם לבין תחנת הרכבת המתוכננת.
צפי לאישור מהיר
לפי השלביות המוצעת בתוכנית, הוצאת היתרי בנייה למעל 190,000 מ"ר בנוי תצריך הוספת דרך גישה נוספת לאזור התעסוקה מצפון – או חלופה אחרת שתאושר על ידי הועדה המחוזית מרכז.
התוכנית נמצאת בשלבים ראשוניים של תהליך האישור, אך היא עומדת בתנאי המדיניות המחוזית לאזורי תעסוקה, עונה על צרכים וביקושים קיימים, ונשנעת על תשתיות תחבורה מרכזיות – כך שככל הנראה היא תאושר תוך שנים ספורות, ומרלו"גים חדשים צפויים לקום באזור עוד לפני סוף העשור.


